Egen erfaring med angst

Unghund og angst efter overfald

Chewie 10 måneder

Søde lille glade og legesyge Chewie, med en kæmpe angstproblematik og min største praktiske lærermester. Hvor kan et overfald ændre alt fra det ene øjeblik til det andet. Et overfald i juni ud af det blå på Aura og dig, hvor Aura rystede af skræk og du gøede som besat, mens hundens ejer stormede ud og voldsomt skældte sin hund ud. Den modne Aura på 6 år blev langsomt bedre efter overfaldet, men din 8 måneders hjerne gik totalt ned, og alt hvad der nærmede sig på 50 meters afstand gik du fuldstændigt amok over og ville angribe, - uden øje for om det eventuelt var et rart menneske vi kendte. Havde du været en klienthund, så havde dine ejere fået at vide, at de skulle regne med et utrolig stort arbejde, at du kunne bedres, men at du nok aldrig blev normalfungerende. Hvor var du heldig at bo hos mig, for vores naive hjerter har andre planer.

Tænk engang, at vi i dag mødte en venlig stor hund og ejer på gåturen, som vi slog følgeskab med og gik en lang tur, hvor kan man nå langt på 7 måneder. Vi to har vitterligt haft god brug for al min teoretiske viden om adfærd. Små skridt, små skridt op af en meget lang læringstrappe.

Alle små succeser er blevet fejret undervejs de sidste 7 måneder, så som da vi langsomt gik fra at kigge på hunde som trænede på 30 meters afstand til, at være nede på ti meter, at håndtere en cyklist der kom forbi på kun 10 meters afstand var en kæmpe succes, at gå turer i rolige områder med hundevenner en befrielse for presset. Små skridt, små skridt… ikke fremskridt hver dag, for så meget magtede du slet ikke, og vi gik tur midt i middagsheden eller sent om aftenen, for at møde færrest mulige, men langsomt kom der fremskridt.. over tid. I oktober var vi nået så langt, at den næste store udfordring blev, at se på 2 hunde der trænede indendørs Nose Work i den anden ende af en hal. Amanda hjalp dig med stor indlevelse for dine behov, mens jeg underviste de to hunde, og langsomt over tid deltog I aktivt i mere og mere træningen. Den sidste træningsgang inden jul deltog du faktisk som gæstehund på mit hvalpehold for små hunde, som den mest harmoniske og imødekommende hanhund deltog du i leg. Der var en kæmpe succes, og jeg var stolt som en pave.

Vi går stadigvæk tur på steder, hvor vi altid kan flygte til en behagelig afstand. Vi arbejder på at ændre din følelse når hunde eller mennesker nærmer sig, og for hver dag går det langsomt fremad. Jeg har fået en masse erfaring og måske endnu mere tålmodighed end jeg havde i forvejen. En hund med problematisk adfærd bliver måske aldrig helt normalfungerende, men måske kan den med de rette redskaber hjælpes til at få et meget bedre liv. Jeg er under uddannelse til adfærdsrådgiver og tager sager ind til en fornuftig pris.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 17:39

Hej.. Jeg vil høre vedr behandling af røde poter med derma gel sos.. Skal man klippe de røde hår af, el trækker derma gel sos én det røde ud af pelsen??..
Mvh B

...
16.05 | 12:34

Hej. Tak for god info. Ved I noget om, hvor gammel hunden skal være, før den evt skifter fra sort til havanabrun?

...
14.02 | 14:22

Tak for en meget oplysende of lærerig side.

...
18.09 | 14:55

Tak for din udførlige beskrivelse mht allergi har selv de samme problemer som dig men kan oplyse at en Howavaet kan jeg godt tåle. Da den ikke har dækskel

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE