Mundgodt (uden hvede)

Tyggeting uden hvede
Belønning kan være mange ting

Der findes mange Sunde godbidder af tørret fiskeskind, oksehud, frysetørret fisk og fjerkræ. Man kan også selv lufttørre små stykker f.eks kalvelever i ovnen 12 t ved 60 C, kan herefter lægges i fryseren, så øges holdbarhed.

Følgende er eksempler på tyggeting fremstillet primært af oksehud, og andre godbidder uden hvede. En hund, der tygger i tyggeben, bør ikke være alene!

Tørret lakseskind, tørret hønsefødder, tørret kallun og tørret oksestrips er også gode tyggeting.

Chrisco: Tørfisk, Oksestrips (tørret oksekød), tørret kallun.

Kronch: Lakse Krønch (godbidder) og Krønch Pemmikan (godbid til undervægtig el. aktiv hund).

Tørret grisetarm, lugter fantastisk i en hundenæse.

Rå strubehoveder i frostkøb (se BARF og SAFF)

Godbidder til hundetræning kan være: små ostestykker vendt i lidt kartoffelmel, Lakse Krøns, tørfisk, kogt kylling eller kalvelever/hjerte og andet tilberedt køds.

Premiere: Tørret kylling i strænger, er nemme at skære i mindre stykker, og anvende til hundetræning.

Woolf har også lækre godbidder, som kan skæres i mindre stykker

 

Hjemmelavet smagfuld godbid

Hjemmelavet træningsgodbidder

Jeg laver en del hjemmelavede godbidder, som jeg putter i fryseren i små portioner. Jeg benytter dem typisk til træning i hverdagen, dette sikrer en fornuftig kost, uanset hvor mange jeg bruger, hvilket ikke er uden betydning for mine småtspisende racer. Til dette har jeg hentet god inspiration i bogen Hundesulten, se Gode bøger. Det er nemme opskrifter med typisk torskerogn, tun eller ost, som blandes med æg og rismel eller boghvedemel (glutenfrit) og evt. surmælksprodukt, krydderurter mm. Det bliver en tyk grød, som smøres ud på bageplade og bages i ovnen, hvorefter de skæres eller klippes ud i mundrette stykkert. Jeg benytter ikke hvede og erstatter det med rismel og evt. lidt havreklid i de opskrifter det forekommer, og tilsætter gerne dobbelt som meget af de smagfulde ingredienser så som æg, ost mm.

Favoritter er Ostekager, Rognguffer og Ristun'er. 

 

Som inspiration min udgave af Rognguffer: 2 dåser torskerogn, 200g rismel (50g kan evt erstattes med havreklid), 2 store æg, 1½ dl økologisk hønseboullion, 2 tsk timian. Dette bliver en lind dej, som smøres ud på en bageplade og bages ved 190 ºC ca. 20 min, hvorefter de skæres ud mens de er lune. Holdbare nogle dage i køleskab, ellers kan de opbevares i fryser. Jeg kan også finde på at benyttet hakket kød med lidt oregano i stedet for torskerogn.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.02 | 14:22

Tak for en meget oplysende of lærerig side.

...
18.09 | 14:55

Tak for din udførlige beskrivelse mht allergi har selv de samme problemer som dig men kan oplyse at en Howavaet kan jeg godt tåle. Da den ikke har dækskel

...
06.08 | 22:07

Nej, der er ikke planer om hvalpe med Aura

...
06.08 | 21:53

Hej
Vil høre om Aura skal have hvalpe
Mvh Gitte Schou Pedersen

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE