Trænings Blog

2015

2014

08-12-2014
Op på hesten igen
Så er nye planer for vintertræning arrangeret :) Er begyndt lidt i Roskilde Hundeskole, anderledes udfordring med udendørs aftentræning i mørke med store hunde hos fru Storm. Prisen er dog helt og aldeles til at betale.
Har herudover meldt mig til vintertræning i det nye år hos DogWise dame Maiken Trorup i Næstved
Og vinter/forårskursus hos Karen Frost fra Hund og Træning om glæde og præcision - kriterier og belønningsbrug. Fokus på hundeførerens færdigheder.
Så jeg når jo nok at blive høvlet godt igennem, og måske får jeg ny motivation.
01-12-2014
Foredrag på Fyns land
Jeg har været til to foredrag her i weekenden med foredragsholder Karen Frost fra Hund og Træning, og kunne rigtig godt lide hendes holdninger. Hvalpens første 4 md var godt, men jeg var nok for oplyst på forhånd. Den anden del om Empowerment var rigtig godt, og gav stof til eftertanke :) Spændt på, hvad hun kan præstere på et træningshold.
22-11-2014
Øv hvorfor multi-allergiker
Øv øv øv. Sydkystens Hundeskole har været nødsaget til at leje en anden træningshal end planlagt. En gammel ridehal. Grundet voldsom allergi mod heste står jeg nu uden træning hele vinteren, hvor jeg ellers havde planlagt hyggelig hundetræning som aktivering hver søndag formiddag. Monster skuffet
30-09-2014
Jeg har længe gået rundt om den varme grød, med en lille drøm i maven.... Nu er der gjort alvor af det, og jeg er optaget på Instruktøruddannelsen hos Hund og Træning, som starter op til foråret 2015. Glæder mig helt vildt til den store udfordring, som jeg har givet mig selv.
12-09-2014
En lille hverdagshistorie. Var til LP (lydighedstræning) i tirsdags med Aura, og har aldrig i mit liv prøvet at skulle kæmpe så meget for hendes opmærksomhed. Hun prøvede ihærdigt, men havde bare så svært ved at koncentrere sig om opgaven, og lod sig forstyrre hele tiden. Krav blev sænket til, at jeg var glad for bare at have hendes opmærksomhed, og vi sluttede af med et flot indkald på 15 m. Nå ja, damen var jo bare gået i en hvid løbetid, og var tæt på højløbsk. Hun skulle slet ikke have været på træningsbanen, og Minnie tager derfor hendes plads i næste uge:)
02-09-2014
LP v. Anita Jakkobson
Kort kursusrække, udendørs træning på lille hold, hos meget kompetent træner
07-09-2014
LP v. Merete Marx Stenaae
Udendørs træning.
04-05-2014
Lang træningspause
Grundet hvalpe foregår der ikke meget træning i forår og sommer.
04-06-2014
Kort kursus: Rally øved v. Paul Lysholdt/Anita Jakobsso
Lidt Rally-træning med Minnie. Det mærkes, hvorledes LP-træning har givet Minnie større arbejdsglæde i træningen.
04-05-2014
LP- lydighedsprøve 4. maj
Oprindeligt skulle Aura have været til lydighedsprøve, men UPS, så var hun højgravid. Derfor havde Minnie overtaget hendes plads på LP-lydigheds holdet hos Merete, og vi var efter en måneds træning optimistiske om, at Minnie ville gennemføre prøven i stedet. Sådan blev det ikke, for Aura valgte netop denne dag at gå i fødsel. Så velkommen til 4 fantastiske velskabte hvalpe.
01-01-2014
Kursus: LP beg og Rally øvede v. Merete Marx Stenaae
Vintertræning i indendørs hal. Aura LP begynder, og Minnie træner Rally øvede. Jeg kan rigtig godt lide, hvorledes man med Merete indgår i et samarbejde om, hvorledes problematikker bedst håndteres.

2013

31-12-2013
Rally lydighed
Minnie afsluttede året med den første pind i øvede klasse i Rally Lydighed, med 88 point. En stor tak til Sydkystens Hundeskole for et godt arrangement. Den største bedrift på dagen var at vi gennemførste en indendørs konkurrence med mange hunde tæt pakket i en lille hal, uden nogen former for stress tendenser. Hang lidt, og lavede en enkelt øvelse om, men ellers var vi kørende. Nysgerrighed havde taget over, og den stolte ejer kviterede på ægte hundevis, med en god lang gåtur i solskinsvejret. Tak til Hund og Træning for den motiverende værktøjskasse. Nu er vi klar til et nyt år :)
02-11-2013
Kursus: LP beg og Rally øvede v. Merete Marx Stenaae
Jeg fortsætter med at træne Aura op til LP begynder prøve. Minnie træner Rally øvede, med fokus på de nye skilte og øvelser. Træning november og december hver 14 dag.
01-11-2013
Kursus: Sund Hund v. Christina Ulrich Pedersen
Hyggekursus om hundens fysik, stabilitet og massage.
27-10-2013
Træningsfokus
Basis kompetencer som kontakt, leg, initiativ og kontrol danner fundamentet for Kernekompetencerne: Targeting, Indtag Plads, Følge, Indløb til Træner, Løbe rundt om Genstand, Indtag Position (sit, dæk, stå), Fastholde Position, Samle op og holde fast på Genstand, Springe, Søge og Diskriminere, Følge Dirigering, Indtage Frontposition. Når disse byggeklodser er helt sikkert indlært på rygmarven, kan de danne grundlag for indlæring af sammenkoblet øvelser.
20-10-2013
Kursus: Introduktion til nye Rally skilte v. Paul/Anita
Gennemgang af nye skilte som benyttes efter 1. Februar 2014.
19-10-2013
Kursus: LP begynder v. Merete Marx Stenaae
Aura og jeg er startet på begynderhold i LP lydighed ved Sydkystens Hundeskole. Aura stor trives med udfordringen, hvor enkelt elementer trænes til perfektion. Tænk at få lovet vise sin dygtighed mange gange i træk :) 100% kontakt! Fantastisk at arbejde med.
30-09-2013
Fri shaping
Jeg har været i den kreative hjernehalvdel, da begge mine hunde har vanskeligt ved at lære at gå baglæns. Måske er det de blide race tendenser jeg er oppe imod, som ikke bare lige som hyrdehunde byder ind med en masse.

Ny kreativ fri shaping: der skal bevæges bagparti for klik, og belønning er aktivering af mit træningslegetøj. I iver og frustration er de begyndt at byde ind..... Så det er bestemt vejen frem her!

Som følge af mine seneste ugers forsøg på at lære hundene almindelig fri shaping, så er Minnie begyndt at række tunge af mig, hvis jeg er for længe om at servere morgenmad, og til spørgsmål "er du sulten", så ryger tungen ud igen. Bare en hyggelig sød historie.
28-09-2013
Kursus: Motivation og Klikkertræning v. Karen S. Ulrich
Hund og Trænings efterårskursusrække: Tænk en gang en øjenåbner det kan være, når man præsenteres for, hvor langt man kan komme, hvis man lærer hunden at være en aktiv deltager i træningen. Dette på trods af, at jeg altid har klikkertrænet, med styrkelse af positiv adfærd. Fri shaping giver hunden selvtillid og motivation .. Mit nye ynglingsværktøj i træning af nye elementer.
07-09-2013
Prøve: Rally lydighed øvede klasse
Et brag af fiasko. Begge hunde dumpede. Der var flere ting der var årsag: I sommerperioden havde vi holdt træningspause, og samtidigt havde det været et par stressende måneder, så alt i alt var vi ikke klar til at gå til prøve. Herudover var der kunstgræs i hallen, hvilket mange hunde ikke brød sig om, og Minnie gik i "slowmode". Aura var i løbetid og kun få dage før højløbsk, og hun var meget opmærksom på de andre hunde. Muligvis kunne Aura havde bestået, med nød og næppe, hvis jeg ikke havde mistet grebet om situationen.
03-07-2013
Prøve: Rally begynder mester
Så har Minnie og Aura for 3. gang været til lydighedsprøve i Rally Lydighed. De bestod med glans og er nu Rally Begyndermester (RBM), så nu kan de officelt begynde at konkurrere i øvede klasse. Minnie var sidst i en løbetid, så rigtig godt gået.
13-06-2013
Kursus: Kropskontrol v. May-Britt Hansen
Kursusrækken i Hundefyssen i Farum. Styrkelse af muskelgrupper som kontrollere stabilitet, bevægelighed, balance og smidighed. Der arbejdes med stabiliserings- muskelgrupper, og langsomt introduceres, luftmadres, vippebræt og smidighedsøvelser.
06-06-2013
Figuranthund v. Paul Lysholdt Dommertest i Rally lydighed
Aura deltog, og det gik rimeligt godt. Stadigvæk en udfordring, at gå en hel bane uden godbidder.
28-04-2013
Figuranthund v. dommertræning af Rally Dommere
Jeg havde taget Minnie med. Det blev afholdt et ukendt sted, med for få godbidder efter Minnies mening, og så var det en varm dag. Åbenbart ikke korrekte arbejdsforhold. I en rigtig prøvesituation havde hun nok ikke bestået.
14-04-2013
Prøve: Rally begynder i DKK kreds 1 afholdt i Ølstykke
Udendørs Rally prøver, og på trods af de mange hunde, var der fint samarbejde. Aura bestod med 86 point og Minnie med 90. Udfordringen var fraværet af godbidder under prøve.
04-04-2013
Ringtræning på Fortet
I sommerhalvåret er der ringtræning på Mosede Fort, og af og til deltager jeg. Dette er også en god træning i træningssituationer med en masse fremmede hunde.
31-03-2013
Prøve: Rally begynder i Sydkystens Hundeskole
Vi har for første gang været til prøve i Rally lydighed, og gik derfor op i begynder klassen (normalt træner vi kun for sjov). Aura fik 97 og Minnie 98 ud af 100 mulige. Man skal have 70 for at bestå, så det var rigtig flot. Vi blev nr 4 og 5 ud af 18, og Ariels nye storebror Ludvig blev nr. 6. Rigtig flot gået af at de små selskabshunde, som gjorde Sydkystens hundeskole ære. Man behøver ikke være en Border Collie for at være dygtig.....
20-02-2013
Kursus: Rally beg/øved v. Paul Lysholdt/Anita Jakobsson
Kursusrække fra februar til og med juni en time om ugen hygger jeg mig med at træne. I starten kun med Aura, mens Minnie passer hvalpe, og senere med begge hunde der skiftes til at træne. Fantastiske instruktører :)
01-01-2014
Træningspause
Minnie på barsel, og der er ikke tid til træning

2012

19-11-2012
Kursus: Ringtræning v. Charlotte Lea
Amanda deltager med Aura, med mig på sidelinien. Viden om udstillingsregler formidles. Der er mange større hunde, og der trænes en del i tempo i ringen. Optimalt set, skulle man nok have delt hold i store og små hunde.
24-10-2012
Kursus: Rally begynder v. Paul Lysholdt/Anita Jakobsson
Gode kurser kan være vanedannende. Når Minnie går på barsel, så overtager Aura.
29-09-2012
Kursus: Let øvede v. Eva Jensen
Basis færdighedder, Aura er en aktiv elev.
08-08-2012
Kursus: Rally begynder v. Paul Lysholdt/Anita Jakobsson
Rally Lydighed i Osted. Fantastisk kursus, som både hunde og ejer får rigtig meget ud af.
20-06-2012
Kursus: Trick og aktivering v. Eva Jensen
Hund og barn kursus. Corey deltager med Minnie, hvilket de begge nyder i stor stil.
10-06-2012
Kursus: Hvalpehold v. Jeanel Kristensen
Hvalpehold med Aura. Positiv tilgang til læring og basis kompetencer indlæres.
19-04-2012
Kursus: LP begynder v. Susanne Back
Minnie der foretrækker maximalt 3 gentagelser af hver øvelse, er ikke den optimale kursist for et hold hvor precision er i højsæde.
10-03-2012
Hundeholderuddannelsen, samt DKK Juramodul
Den Lovpligtige Hundeholderuddannelse ved Dansk Kennel Klub, som er en udvidet version af Opdrætteruddannelsen. Samtidig har jeg deltaget i Dansk Kennel Klubs Jura modul. En rigtig god uddannelse, som ruster en godt til projekt hvalpe.
05-01-2012
Kursus: Rally begynder v. Paul Lysholdt
Begyndende træning af Rallyskilte og færdighedder. God instruktion, men en udfordring at huske banen. En rigtig god aktivitet til stimulering af hunden, i de lange vintermåneder

2011

04-11-2011
Kursus: Ringtræning v. Susanne Jervin
Træning på udstillingsbord, undervisning i regler, og samtidigt er der fokus på hvordan både hund og ejer tager sig ud i ringen. Fantastisk kursus.
30-10-2011
Let øvede v. Paul Lysholdt
Basistræning med belønningsstrategier, kontaktøvelser, basisfærdighedder og lidt start af rally øvelser
30-08-2011
Kursus: let øvede v. Maria Veje Gormsen
Basistræning med positiv tilgang til læring. Minnie gør af begejstring i bilen, når vi nærmer os træningspladsen.
13-03-2011
Kursus: Hvalpehold v. Camilla Johannesen
Basis kompetencer krydret med trick øvelser. Der er stor variation i undervisningen, hvilket Minnie stor trives med. Der arbejdes målrettet, og med meget kompetent vejledning omkring øvelser.
03-02-2011
Hvalpetræning i DKK Ringsted v. Lars Kr. Nielsen
Basisfærdighedder indlæres med godbidder. En udfordring med en hund, som ikke er specielt madglad, og samtidigt hurtigt mister interessen for gentagende øvelser. Der undervises også i vigtigheden af socialisering og miljøtræning for at få en velafbalanceret familiehund. Meget kompetent undervisning til brug for familiehunden.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Malene knudsen | Svar 14.01.2014 22:04

Godt nytår til jer allesammen og tak for fødselsdagshilsen til Maya.
Mange hilsner Malene

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 21:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

...
23.03 | 21:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

...
18.03 | 20:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

...
25.09 | 11:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE